Српски туризам се представио у Бечу

Привредна комора Војводине и Привредна комора Србије предводе привредну делегацију из Републике Србије која представља туристичку понуду Србије на Међународном сајму туризма „Фериен” у Бечу, а који се одржава до 19. јануара 2020. године.
Srpski turizam se predstavio u Beču  Foto: PKV
Фото: Српски туризам се представио у Бечу  Фото: ПКВ

– Прошле године смо први пут, после дужег времена, с туристичком привредом изашли на тржиште Аустрије – рекао је председник ПКВ Бошко Вучуревић. – Наступ наших привредника изазвао је велико интересовање посетилаца. Прошлогодишњи сајам је посетило око 200.000 људи, којима су понуђени конкретни туристички програми. Наше фирме су имале прилику да  пронађу партнере и успоставе пословну сарадњу. На иницијативу великог броја чланица, одлучили смо да и ове године, у сарадњи с ПКС, организујемо наступ наших привредника, тако да ове године с нама наступа 36 привредника из наше земље.

Међународни сајам туризма у Бечу један је од највећих туристичких сајмова у Аустрији, а посвећен је продаји туристичких аранжмана за одмор и путовања, а понуду представља 800 излагача из више од 80 земаља. У оквиру националног штанда Србије представљени су бројни хотели, туристичке агенције, винарије, етно-куће и салаши, као и туристичке организације.

У оквиру традиционално добре пословне сарадње с аустријским покрајинама и привредницима, председник ПКВ-а Бошко Вучуревић је мишљења да посебан интерес за сарадњу постоји у туризму.

– Повезују нас значајно културно-историјско наслеђе, као и природно-географске везе – рекао је Вучуревић. – Ту бих посебно истакао значај туристичког потенцијала Дунава.

Додао је да Војводина бележи константан раст броја долазака туриста и остварених ноћења.

– Што се туриста из Аустрије тиче, иако смо за првих једанаест месеци прошле године остварили повећање броја долазака туриста од 10,4 одсто и ноћења од 17,4, мислим да имамо много више потенцијала и могућности за већи раст и да ће  овогодишњи наступ наше туристичке привреде на сајму туризма у Бечу значајно допринети томе – рекао је Вучуревић.

Део привредне делегације из Републике Србије први пут ове године чини и Туристичка организација града Новог Сада (ТОНС).

– За нас је учешће на овом сајму врло значајно зато што смо чули да је заиста посећен и да је за намењен публици – казала је Марина Бабић из ТОНС. – Самим тим, можемо се представити крајњим корисницима, представити Нови Сад, оно што Нови Сада нуди, заједно с околином, и промовисати Нови Сад као Еропску престоницу културе наредне године.

З. Д.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести