Стрмоглави пад акција Нетфликса од 25 посто

ЊУЈОРК: Акције америчке компаније Нетфликс, која је један од лидера у стриминг индустрији, стрмоглавиле су се за чак 25 процената након писма упућеног инвеститорима којим су они обавештени о великом губитку броја претплатника.
netfliks
Фото: pixabay.com

Како преноси ЦНН, инвеститоре је такође разочарао објављени извештај о пословању компаније у чевтртом кварталу.

До драматичног пада акција дошло је синоћ након завршетка званичног радног времена Вол Стрита, након што је Нетфликс саопштио да је изгубио 200.000 претплатника у првом тромесечју 2022. Сада има 221,6 милиона корисника широм света.

Уместо планираног повећања броја корисника за 2,5 милиона, компанија је објавила да очекује да ће изгубити још два милиона претплатника у другом кварталу 2022.

Подаци из пословног извештаја Нетфликса за четврти квартал показали су пад профита на 1,5 милијарди долара у односу на 1,7 милијарди долара у претходном тромесечју. Приход је порастао за 9,8 одсто на 7,8 милијарди долара.

Од почетка ове године до сада, акције Нетфликса су пале за више од 40 процената, а када је реч о заради, инвеститоре брине будући развој послованих активности компаније, наводи ЦНН.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести