Мали уручио Фабрицију програм српских економских реформи

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали уручио је данас Програм економских реформи (ЕРП) Србије за период од 2021. до 2023. године шефу делегације ЕУ у Србији Сему Фабрицију који ће се разматрати у Бриселу, а требало би да буде усвојен у мају на састанку Савета за економска и финансијска питања ЕУ.
mali
Фото: Танјуг/ Раде Прелић
Мали је објаснио да тај Програм обухвата 24 реформи из осам области, а то су реформа тржишта енергије и транспорта; пољопривреда, индустрија и услуге; пословни амбијент и борба против сиве економије; истраживање, развој, иновације и дигитална транфорамција; реформе у области економских интеграција; образовање и вештине; запошљавање, тржиште рада, социјална заштита и инклузија.
 
Подсетио је да је Влада Србије тај Програм усвојила 28. јануара и додао да је то најважнији документ у економском дијалогу са чланицама ЕУ и Европском комисијом.
 
"На овом документу смо дуго радили, ово је већ седми циклус овог документа који се припрема у нашој земљи и он дефинише стратешке реформе којима ће се Влада Србије и све њене институције бавити у периоду од 2021. до 2023. године", рекао је Мали на конференцији за медије.
 
Истакао је да би реформе из тог Програма требало да допринесу смањену сиве економије, отварању нових радних места, повећању запослености, али и повећању читаве српске привреде.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести