Битикоин ојачао 4,0%, ближи се априлском рекордном нивоу

ЛОНДОН: Цена биткоина достигла је данас шестомесечни максимум и ближи се рекордном нивоу из априла, јер међу трговцима влада уверење да ће амерички регулатори одобрити покретање берзанског фонда за трговање фјучерс уговорима (ЕТФ) биткоина.
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Највећа криптовалута на свету порасла је за скоро 4,0 посто на 59.664 долара, што је њена највећа вредност од средине априла. Ове године је удвостручила вредност и приближава се априлском рекорду, када се трговала за чак 64 895 долара, извештава Ројтерс.

Америчка Комисија за хартије од вредности (СЕЦ) припрема се да дозволи прво трговање биткоин фјучерсима у САД следеће недеље, известиа је агенција "Блумберг њуз" позивајући се на добро обавештене изворе.

Бен Каселин, шеф за истраживања и стратегије на азијској берзи криптовалута ААX, каже да скок биткоина изнад 59.000 долара није произвољан, будући да инвеститори који улажу на дуги рок већ неко акумулирају најстарију светску криптовалуту.

„На тржиштима се увелико очекује да ће у четвртом тромесечју доћи до значајног искорака по питању ЕТФ трговања биткоином у САД-у“, рекао је он.

Додаје да је данашњи раст биткоина подстакао и твит СЕЦ-ове канцеларије за едукацију инвеститора.

"Пре него што уложите у фонд који ради с фјучерс уговорима за биткоине, пажљиво одмерите потенцијалне ризике и користи", наводи се у твиту СЕЦ-а.

Из СЕЦ-а нису одмах одговорили на захтев за коментаром "Блумберговог" извештаја.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести