Британски The Economist отпушта 1.300 радника због ковид-19

ЛОНДОН: Британска мултинационална компанија "The Economist" смањиће за седам одсто број запослених на светском нивоу, те ће око 1.300 радника изгубити посао, а што је последица пандемије ковид-19, наводи се на британском сајту PressGazette.
f
Фото: pixabay.com

Такође, због утицаја пандемије на тржишту штампаних медија, компанија "The Economisт" је одлучила да њихов часопис за културу и стил живота "1843" убудуће излази само у дигиталном формату.

Двомесечник "1843", назван по години оснивања, а познатији и као сестрински лист часопису "The Economist", који је од 2016. ребрендиран у "Intellegent Life" више неће бити продаван у штампаном формату, већ ће наредни број август/септембар изаћи само у дигиталном облику.

Како наводи PressGazette, отпуштањима неће бити погођено уредништво групације The Economist, већ ће се резови односити на догађаје, нова решења за клијенте, као и на маркетиншку агенцију TVC која је део медијске групације.

Портпарол групације изјавио је да је донета тешка одлука о реструктурирању компаније и смањењу броја положаја и радних места у деловима који су најавише погођени пандемијом.

"Сваки наш одлазећи колега био нам је од великог значаја да изградимо посао који имамо данас и одлази са нашом великом захвалношћу и обећањем да ћемо наставити да градимо компанију на заоставштини коју су оставили за собом", казао је портпарол групације The Economist.

Као додатне мере у процесу уштеда ове компаније, извршна директорка Лара Боро, главни и одговорни уредник Зани Минтон Бидојс и руководећи тим, као и одбор добровољно су прихватили смањење својих месечних прихода.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести