Чадеж: Влада створила услове за бржи дигитални развој

БЕОГРАД: Пандемија вируса корона била је кључна за развој иновација, она је показала да су људи најкреативнији у тешким временима и да могу да пронађу одговоре на све изазове, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.
marko cadez
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Говорећи на отварању скупа "Белгрејд венчр форум 2021", Чадеж је истакао да су људи пронашли начин како да економија настави да ради и буде динамична, упркос ограничењима.

Према његовим речима, Србија је данас добро место не само за инвестирање већ и за развој иновација, јер је, како каже, Влада Србије створила услове за бржи дигитални развој.

Чадеж је навео да је поред пакета за развој дигиталних бизниса и пореских олакшица, Влада Србије увела у основне школе информатику као обавезан предмет, тако да деца сада одрастају уз језик кодирања.

Истакао је и да је дигитализација променила традиционални начин пословања, да се данас дигитализују не само велика предузећа већи и пекаре и фризери.

Чадеж је истакао да је дигитална економија један од основних приоритета Владе Србије и додао да је поносан на ту одлуку.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести