ФИЈАТ: Почела производња у ФЦА

КРАГУЈЕВАЦ: У компанији Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) после једномесечне паузе јутрос је настављена производња модела фиат 500 Л која ће се одвијати у две смене.
fijat 500
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Председник Самосталног синдиката ФЦА Зоран Марковић рекао је ФоНету да су данас сви запослени на својим радним местима, али да се још не зна колико ће бити радних дана у јануару.

Он је рекао да синдикат и запослени с нестрпљењем очекују информације о плану производње за ову годину и да се сви надају већој упослености него у 2019.

Већа упосленост доноси и веће зараде, али то пре свега зависи од потражње и производње нашег аутомобила, казао је Марковић.

Марковић је подсетио да су током прошле године запослени у ФЦА били 132 дана на плаћеном одсуству, што се негативно одразило на њихове зараде.

Надамо се и верујемо да ће ове године почети производња новог модела у нашој фабрици, јер без тога неће бити неког бољитка, рекао је Марковић.

Он је поновио да Синдикат нема никакве информације о Фијатовим плановима производње и евентуалном увођењу новог модела, али да се нада да ће се након спајања Фијата и Пежоа срећа осмехнути и крагујевачкој фабрици.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести