Мали: Нисмо се задужили да бисмо помогли грађанима и привреди

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је јутрос да критике држави да се задужује због помоћи грађанима и привреди не одговарају истини, јер је држава одлучила да помогне пошто је постала стабилна и јака, а и буџет је четири године био у суфициту.
mali
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

Мали је гостујући на РТС-у навео да су се плате лане повећале за 7,7 одсто у односу на 2019. годину и да су добри резултати последица вођења одговорне економске политике те да су захваљујући реформама створене довољне резерве да може да се реагује у време кризе.

Министар је подсетио да је за трећи пакет држава издвојила 257 милијарди динара, а прошле године за два пакета 704 милијарде динара, што је укупно издвајање државе од око 8 милијарди евра за помоћ грађанима и привреди.

Зато смо сачували наш привредни систем и са правом говоримо да ћемо ове године имати шест одсто раста. ММФ каже биће пет, а ми кажемо биће шест, али уз апсолутно одржавање стабилности, као што пише у ребалансу буџета, рекао је Мали.

Осврнуо се и на Нацрт закона о метроу, који ће се ускоро наћи пред Владом Србије, а који се пре свега односи на изградњу и управљање системом метроа када буде изграђен.

Крајем године, као што смо и обећали ми крећемо у изградњу прве линије метроа у Београду, рекао је он.

Додао је да је то део програма ''Србија 2025'' и да је тај новац опредељен у ребалансу буџета који су посланици недавно усвојили.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести