МАЛИ СА ЗАМЕНИКОМ ДИРЕКТОРА ММФ Представићемо резултате Србије на најбољи начин

МАРАКЕШ: Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали састао се данас у Маракешу, у оквиру Годишње скупштине Светске банке и Међународног монетарног фонда, са замеником директора ММФ Бо Лијем.
s
Фото: Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans

Министар Мали и Ли су разговарали о глобалним дешавањима, сарадњи Србије са ММФ-ом, постигнутим резултатима и програмским циљевима у спровођењу реформи.

"Искористићемо ову прилику да разговарамо са најјачим финасијским институцијама у свету и да им представимо резултате које је Србија постигла", рекао је Мали Танјугу пред састанак са високим званичником ММФ.

Састанку је присуствовала и гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић. Мали ће имати данас састанке и са потпредседницом Светске банке Антонелом Басани, директором Департмана за Европу ММФ Алфредом Камером, као и са представницима БНП Парибас банке, Саудијским фондом за развој, Дојче банком и инвестиционим фондовима.

Састаће се са највећим финансијерима и инвеститорима, којима ће представити актуелне пројекте и потенцијале Србије за нове инвестиције.

Потпредседник Владе Србије ће током боравка у Маракешу, до 12. октобра, учествовати на округлом столу са инвеститорима из целог света, који улажу у обвезнице Републике Србије и представити им постигнуте резултате, макроекономске показатеље и друго. Годишњи скуп Светске банке и Међународног монетарног фонда почео је 9. октобра у мароканском граду Маракешу и траје до 15. октобра, а одржава се у сенци новог сукоба на Блиском истоку.

На скупу учествују министри финансија и гувернери централних банака из више од 190 земаља, а циљ окупљања је, према речима директорке ММФ Кристалине Георгиеве, "градња мостова ка будућем одрживом и инклузивном расту".

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести