Михајловић: У 2019. години 400 километара нових путева

БЕОГРАД: Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да је 2019. година кључна за инфраструктуру у Србији, наводећи да почиње изградња 400 километара нових путева, међу којима је такозвани Моравски коридор, који повезује око пола милиона становника.
Mihajlovic Zorana/Fonet
Фото: FoNet

Михајловић је истакла да је Влада Србије опредељена да унапређује инфрастуктуру и да томе у прилог говори преко 300 километара изграђених ауто-путева у претходне четири године.

Она је у Скупштини Србије, током расправе о амандманима на предлог закона који се тиче изградње Моравског коридора, казала да ће Србија наставити регионално да се повезује, а објаснила је и да се у сваком уговору инсистира на томе да путеве граде српске компаније, и то најмање до 50 одсто.

“Постоји обавеза најмање до 50 одсто учешћа српских компанија на изградњи свих путева, мостова… Материјал се, пре свега, користи из Србије”, рекла је Михајловић.

Она је додала да у Србији тренутно има 40.000 градилишта, а да их је само пре седам година било око 1.500.

Говорећи о Моравском коридору, Михајловић је подсетила да је деоница дугачка 110 километара и да се у дужини од 68,15 километара изводе хидротехнички радови. 

Више неће бити бојазни од поплава и других проблема који су карактеристични за тај део Србије, додала је министарка.

Моравски коридор ће се градити 2,5 године, рекла је Михајловић и истакла да ће се формирати још најмање две индустријске зоне што је важно за даљи привредни развој.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести