Од понедељка можемо у Грчку, али нема "лутања" по земљи

БЕОГРАД: Од понедељка 19. априла у осам часова грчке границе биће званично отворене за Србе, међутим, за сада неће моћи да се крећу по Грчкој, већ ће бити обавезни да иду само у место у којем су резервисали смештај.
grcka
Фото: pixabay.com

То је за Новости изјавила министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и подсетила да су услови за путовање у Грчку потврда о вакцинацији или негативан ПЦР тест који није старији од 72 сата.

"Такође, свако ко путује у Грчку мора да попуни ПЛФ формулар 24 сата пре доласка у земљу. И даље ће се спроводити насумично тестирање туриста. Гости ће морати да се придржавају свих рестриктивних мера које важе и за држављане Грчке", објашњава Матић.

Српски путници могу да пређу на два гранична прелаза са Бугарском, на Промахонасу и Нимфеји, а све ово важи до 14. маја.

Такође, министарка Матић је за ТВ Прва потврдила и сарадњу између министарства и Канцеларије за ИТ, али и свих туристичких агенција.

"Сви који су заинтересовани када уплате аранжман могу да се пријаве и за приоритетно вакцинисање", рекла је Матић.

Додала је да ресорно министарство је имало успешне преговоре са Грчком, али и друге земље прихватају потврде о вакцинама из Србије.

"Такође, имамо око 220.000 грађана који би требало да обаве заменско путовање и молим их да се јаве својим туристичким агенцијама, биће приоритетно вакцинисани", навела је Матић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести