ОВО СУ ПОСЛОВИ ИЗ СНОВА Ради се од куће, а сатница и преко 200 евра!

Према истраживању које је спровела компанија Упwорк, број фриленсера у САД је досегао рекордни ниво од 64 милиона људи, што је значајан пораст са ранијих 60 милиона.
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

Све већи број Американаца се одлучује за фриленсинг, а како расте потражња за независним радницима, отвара се много прилика у којима се може добро и зарадити.

Фриленсери су постали кључни за многе компаније које желе да смање трошкове запослених и простора, сматра Yoav Hornunga, вође вертикалног маркетинга и иновација у Фиверу.

Извештај МБО Партнерса из октобра 2023. године показује да фриленсери могу зарадити и шестоцифрене суме. Број независних радника који зарађују 100.000 долара или више годишње повећао се за 53% између 2021. и 2023. године, пише Си-Ен-Би-Си.

Услугама за које људи ангажују независне стручњаке стално расте потражња, а фриленсери траже најбоље прилике за зараду у складу са својим вештинама.

Најтраженији послови и колико се може зарадити

Freelancer.com је идентификовао пет тражених послова које можете радити од куће, а према њиховој бази података, можете зарадити и више од 100 долара по сату:

Програмирање – просечно 250 долара по сату

Развој и управљање е-трговином – просечно 250 долара по сату

Графички дизајн – просечно 140 долара по сату

Претварање звука у текст – просечно 200 долара по сату

Креативно писање – просечно 140 долара по сату

Потражња за стручњацима који се баве израдом е-продавница нагло је порасла, а глобално тржиште е-трговине у сталном је порасту, посебно током пандемије коронавируса, када су многе компаније прешле на онлајн пословање.

Фриленс послови могу бити краткорочни или дугорочни, плаћени по сату или по пројекту. Као фриленсер, можете се истаћи стварањем дигиталног портфолија и промовисањем својих вештина на платформама као што су Upwork, Freelancer.com, Fiverr, TaskRabbit и другим сличним платформама.

Дневник/Ало

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести