Павлова: Коридор 10 пример повезивања ЗБ и ЕУ, људи и бизниса

БАНЦАРЕВО: Потпредседница Европске инвестиционе банке (ЕИБ) Лијана Павлова изразила је данас задовољство што је та европска банка допринела изградњи једног од најзначајнијих транспортно-инфраструктурних пројеката у Србији, а који има и прекограничну димензију.
Koridor 10/Fonet/MGSI
Фото: Koridor 10/Fonet/MGSI

Павлова је за Танјуг казала да данас пуштен у саобраћај источни крак представља важан део Коридора 10, односно коридора који је одличан пример повезивања Западног Балкана и Европе, као и људи и бизниса.

“Источни крак је важан пројекат као део Коридора 10, а то је један од значајних коридора у европској мрежи путева који почиње у Аустрији, пролази кроз регион Западног Балкана, Србију, до Бугарске. Он помаже повезивању и интеграцији балканских земаља са ЕУ, и имаће позитиван утицај на свакодневни живот људи, тако што повећава економски раст, доприноси безбеднијем саобраћају и повећању његовог капацитета”, рекла је Павлова.

Она је подсетила да је ЕИБ кофинансијер источног крака и честитала Влади Србије на уложеном труду да се та деоница што пре заврши.

"Ово је била последња фаза да будемо комплетно повезани са Бугарском да бисмо имали комплетну путну мрежу", рекла је Павлова.

ЕИБ је уложила 265 милиона евра у пројекат, подсетила је Павлова и додала да је то дугорочни кредит и да представља 40 одсто укупне инвестиције.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести