ПКВ: Интензивирање сарадње са жупанијом Чонград

НОВИ САД: Управни одбори Привредне коморе Војводине  и жупаније Чонград, Сегедин одржали су у данас заједничку седницу, са циљем унапређења сарадње.
ПКВ
Фото: Привредна комора Војводине

Председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић рекао је на седници, која је одржана у Новом Саду, да без обзира на традицију која постоји између наше и мађарске привреде, и уопште између жупаније Чонград и Војводине, жеља је да се та, већ постојећа, сарадња унапреди.

“Циљ сусрета је  подизање атмосфере и стварање привредног амбијента како би се привредници из жупаније Чонград видели да у нама имају партнере за развој привреде, те да ћемо и даље наставити континуирану сарадњу“, рекао је Вучуревић.

Према његовим речима, унапређење регионалне сарадње један је од примарних задатака ПКВ. 

„Размена добре праксе у области тржишног пословања и заједнички рад на побољшању привредног амбијента, свакако ће учинити привредне субјекте на нашим територијама конкурентнијим“, додао је Вучуревић.

Председник Привредне коморе жупаније Чонград Пал Немеси   истакао је да је ово практично други корак у сарадњи те две коморе и подсетио је да је делегација ПКВ на пролеће ове године боравила у Сегедину када су направљени први потези и дефинисане основе даље заједничке сарадње.

„Након тога, уследио је Пољопривредни сајам у Новом Саду, где смо и сами били присутни и ту смо видели какве су потенцијалне могућности економске сарадње између две области“, рекао је Пал Немеси  и додао да је на бази тога договорен нови сусрет у Новом Саду, како би утврдили конкретне облике сарадње. 

На састанку је речено да је посебно значајна сарадња коју ова два региона остварују у области туризма.

„Туристичка организација Војводине преко десет година ради пројекте прекограничне сарадње, а управо са жупанијом Чонград је направљен пројекат којим ће се афирмисати Потисје, које је ушло у Стратегију развоја туризма Републике Србије“, казала је директорка ТОВ Наташа Павловић и додала да из године у годину број туриста у Војводини расте, те да се мађарски туристи налазе на четвртом месту према броју посета. 

Састанку су присуствовали и привредници из жупаније Чонград, који већ имају остварене пословне контакте са привредницима из Војводине.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести