Шошкићу и Дракулићу повеље Савез економиста Србије

БЕОГРАД: Савез економиста Србије доделио је повеље за изузетност у области економске теорије и пословне економије истакнутим појединцима и награде најбољим студентима економских факултета у Србији.
e
Фото: Tanjug (video)

Повељу за изузетност у области економске теорије и политике добио је академик и некадашњи редовни професор на Економском факултету у Београду Бранислав Шошкић, док је повељу за изузетност у области пословне економије и менаџмента добио Зоран Дракулић, председник "ПоинтГрупИнт-а" и председник Српског пословног клуба "Привредник".

Хвала организаторима на сећању нас старијих који смо се трудили, свако колико је могао, да овом друштву да неки допринос, нешто што вреди забележити, рекао је синоћ Шошкић.

Дракулић је нагласио да му је изузетна част што је добио повељу и додао да је бизнисом почео да се бави пре више од 40 година.

Увек ми је било најважније, кад уђем у фабрику, да видим да радници нешто ново стварају. Понекад смо улагали, знајући да неће бити остварен значајан профит, али је било стратешки важно да одређене ствари покренемо и уложимо новац тамо где смо мислили да ће то остварити успех, казао је он.

Председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић је рекао да повеље додељују сваке године од 2010. године и да на тај настоје да у складу са својим основним циљевима популаризују економску струку и достигнућа која су појединци остварили у области економије.

С друге стране, већ неколико година фукционише Фондација Савеза економиста Србије која сваке године додељује признања најбољим студентима економских факултета што је за њих велики подстрек за њихово даље учење и почетак њихове професионалне каријере, рекао је Влаховић.

Савез економиста Србије, навео је он, има посебну комисију за верификацију научног и привредног доприноса коју чини 10 угледних професора са економског факултета и најзначајнијих привредника.

Основни критеријум, када је у питању признање које се додељује привредницима, није само пословни успех него и придржавање начелима и нормама пословног кодекса, допринос широј друштвеној заједници и допринос који својим ангажовањем имају у Савезу економиста Србије. Што се тиче наших угледних теоретичара, ту се мери њихов вишегодишњи успех и допринос економској теорији, појаснио је Влаховић.

На свечаности у Савезу економиста Србије награђено је петоро студената - Тамара Петровић са Економског факултета у Нишу, Бојана Станковић са Економског факултета у Крагујевцу, Елена Митаноски са Факултета за економију, финансије и администрацију (ФЕФА), Филип Крунић са Економског факултета у Београду и Владимир Петковић са Економског факултета у Суботици.

Они ће, како је речено, бити гости на предстојећем Копаоник бизнис форуму у марту следеће године.

Члан Управног одбора Фондације Савеза економиста Србије за стипендирање студената економије, Никола Стевановић, рекао је да су то најбољи студенти међу одличнима што је, истиче, дивно осећање, али и обавеза.

Ви сте осуђени на живот попут врхунских шахиста. Титула велемајстора осваја се преко низа тешких турнира, али не остаје заувек. Ваља је стално потврђивати на новим турнирима и зато је ово за вас и изазов јер сте у обавези да увек будете најбољи.

Кад сте могли до сада, моћи ћете и убудуће. Борите се и недајте да вас слабији од вас претекну, "туците" их увек својим знањем и наставите да будете најбољи, рекао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести