У Италији отказано неколико стотина летова

РИМ: Неколико стотина летова отказано је данас у Италији, у јеку путовања на одмор, због четворочасовних штрајкова запослених у нискобуџетним авио-компанијама, као и контролора лета.
aerodrom, pixabay
Фото: pixabay.com ilustracija

Званичник синдиката радника у авио-саобраћају Фабрицио Кушито изјавио је за италијанску државну телевизију да је укинуто око 500 летова и додао да радници авио-компанија траже боље плате, као и побољшане услове рада, укључујући оброке у дугим сменама, преноси АП.

Италијанско Министарство саобраћаја саопштило је да су радници авио-компанија Рајанер, Изиџет и Волотеа ступили у штрајк у 14 часова по локалном времену, а контролори лета сат раније.

У поређењу са аеродромима у другим западноевропским земљама, на италијанским аеродромима је овог лета било мање проблема зато што многи радници авио-компанија током епидемије ковида-19 нису изгубили посао као њихове колеге у другим земљама, већ су примали државну помоћ док нису радили, наводи АП.

Када је овог лета порасла потражња за авионским картама, многе авио-компаније и аеродроми нису могли довољно брзо да запосле потребан број радника.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести