ЦЕНЕ МЕСА ОД ПРОДАВНИЦЕ ДО МЕСАРЕ ЗНАТНО ВАРИРАЈУ Ко бира где купује, може НЕШТО И ДА УШТЕДИ Ево колико меса можете да "зарадите" ако мало прошетате

Велики трговински ланци свакодневно нас обасипају акцијама на којима по нижим ценама, између осталих артикала, нуде нам и основне животне намирнице.
m
Фото: Dnevnik.rs

На том списку снижених цена месо је једно од главних артикала које трговци нуде, а потрошачи обавезно купују приликом сваке мало веће куповине.

Килограм свеже свињетине и јунетине одавно се приближио па и прешао хиљадарк, и о ценама треба посебно повести рачуна, јер сваки маркет има своје цене и разлике у ценама могу бити веће од 200 динара па и 300 и 400 динара.

Није исто платити килограм јунећег бута 1.199 динара и купити га за 1.429 динара, јер између те две цене разлика је 230 динара за које се може купити векна хлеба „сава” за 54 динара, килограм брашна за 55 динара у акцији „боља цена” и килограм шећера којег има на акцијама за непуних 105 динара, а на преосталих 16 динара додати још неколико динара и купити, рецимо, паклу папирних марамица потребних свакоме од куће до посла или школе.


Тиквицама свуда иста цена, а луку није 

Када је поврће у питању, разлике у ценама нема код тиквица које у свим маркетима имају исти цену, килограм је 79 динара, затим веза блитве свуда кошта 49 динара, плати патлиџан се продаје за 149 динара килограм, паприка бабура 239 динара, а крупан пасуљ килогрма стаје 299 динара.

Разлике у коштању од дест до 20 динара постоје код црног лука који се продаје за 69 динара, али и за 78 и за 89 динара.

Паприке шиља има и за 199 динара, али се може наћи и за 179 динара па и за 149 динара, па домаћице треба да обрате пажњу где ће их купити, поготово ако купују више килограма, јер је у току сезона када се црвена шиља оставља печена за зиму.


И када купују свињетину потрошачи треба да буду опрезни јер разлике су још веће него када се купује јунетина. Килограм свињског бута продаја се и за 1.199 динара, али га има и за 949 динара, па и за 819 динара. Ту је разлика од највише до средње и најниже 250, односно 380 динара. Боље ће проћи онај ко пазари бут од свиње за 819 динара јер ће моћи да купи још 400 грама меса више од онoга који плати бут 1.199 динара.

Најмања је разлика у ценама код пилећег меса односно филеа и крилаца - стотину и 110 динара. Килограм филеа се продаје и за 679 динара и за 579 динара, а килограм крилаца кошта 429 динара, али се могу купити и за 319 динара.

Највећа разлика је у ценама пилећих груди. Продају се и по 629 динара, али се могу наћи и за 379 динара, па се разлика у цени од 250 динара може искористити, на пример, за куповину два и по килограма белог кромпира, који се у свим великим трговинским ланцима продаје по истој цени - 99 динара килограм.

З. Делић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести