Мали: Више од 5,5 милиона грађана добило 100 евра

ВРАЊЕ: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је до сада 5.550.000 грађана Србије добило помоћ од 100 евра, док ће преосталих 450.000 грађана добити новац до петка.
sinisa mali
Фото: Tanjug (B. Stekić, arhiva)

Одговарајући на питања новинара у Врању, Мали је подсетио да пријава за 100 евра траје до петка, 5. јуна, а да ће они који се пријаве тог последњег дана, новац добити најкасније у понедељак.

Истиче да ће број грађана који ће добити ту врсту помоћи од државе прећи шест милиона.

"Сваки радник са којим сам данас у Врању разговарао рекао ми је да је већ добио 100 евра", рекао је Мали.

Велики број грађана који се пријавио за ову помоћ, каже Мали, показатељ је да је држава осмислила добру меру и да је "погодила у центар проблема".

"Драго ми је што је Србија као држава показала да је економски јака, снажна и да може да помогне грађанима када су у кризи", подвукао је Мали.

Мали најавио нове мере државе за подстицај запошљавања

Министар финансија Синиша Мали најавио је данас да држава припрема нове, додатне економске мере, а које ће, како је рекао, бити усмерене на нова запошљавања.

Према његовим речима, део мера односиће се на смањење или ослобађање послодавца пореза и доприноса за новозапослене, а део на директну субвенцију за сваког новог запосленог.

“О новим мерама информисаћемо јавност за неколико дана. Тренутно разматрамо око 20-ак мера, а са предлогом тих мера изаћи ћемо ускоро", рекао је Мали новинарима у Врању.

Он каже да то што држава разматра нове мере показује колико проактивно води рачуна о економској политици.

"Основа програма претходних мера била је смањење негативних последица вируса корона на привреду, сада размишљамо о новим корацима, а управо су те мере за нова запошљавања следећи корак", закључио је Мали.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести