Војвођанска банка: Привредници већ показали интересовање за кредите

Београд: Војвођанска банка се прикључила Програму економских мера Владе Републике Србије за подршку привреди и до сада је забележен велики број захтева за издавање кредита за ликвидност и обртна средства клијената који су изразили жељу за овим видом финансирања.
1
Фото: Војвођанска банка

„Почели смо са одобравањем кредита у оквиру Програма економских мера Владе Србије за подршку привреди и позивамо привреднике, којима је потребна помоћ и који испуњавају услове, да се пријаве. Кредити за ликвидност и обртна средства се одобравају и постојећим и новим клијентима водећи се условима из Уредбе који се тичу захтева за одржавањем или растом портфеља. Важно је напоменути да се ове врсте уговора морају закључити до краја текуће године,“ – изјавио је Предраг Васић, председник Извршног одбора Војвођанске банке.

Војвођанска банка позива клијенте из привреде – предузетнике и власнике микро, малих и средњих предузећа да аплицирају за кредите у динарима или у еврима у максималном износу од 3.000.000 евра. Рок отплате кредита је 36 месеци, уз грејс период од девет до 12 месеци. На располагању су кредити за финансирање ликвидности и обртних средстава уз повољну каматну стопу.

Пакет мера подршке привреди Владе Републике Србије донет је у циљу ублажавања негативних економских и финансијских  последица пандемије вируса KОВИД-19 где подршку привреди пружа и Војвођанска банка учешћем у гарантној шеми.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести