Божић: Инвестиције од 714 милиона динара обезбедиће наводњавање још 2.500 хектара ораница у Војводини

Пољопривредници из Војводине, њих 707, потписали су данас уговоре за набавку опреме за наводњавање у укупној вредности од 714 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета обезбеђено 370 милиона динара субвенција. Реализацијом тих инвестиција у Војводини ће се наводњавати још преко 2.500 хектара ораница.
bozic
Фото: Покрајинска влада

Уговоре је пољопривредницима уручио ресорни секретар Чедомир Божић, који је истакао да је конкурсна линија за наводњавање најобимнија по износу новца који је опредељен, као и по броју заинтересованих корисника.

„И ове године су пољопривредници веома заинтересовани за субвенције за наводњавање, о чему говоре 1132 пријаве пристигле на конкурс“, казао је Божић и додао да су 803 пријаве биле валидне, а да је новац добило 707 пољопривредних газдинстава.

Он је истако да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство настојати да и наредне године одржи ново улагања у системе за наводњавање у Војводини.

Пољопривредници су, између осталог, добили  бесповратна средства за набавку система „кап по кап“, затим система за филтрирање и фертиригацију, опремање бунара, набавку тифона, цистерни и пумпи за наводњавање, агрегата за покретање пумпи, постављање цевовода.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести