НИКАД ВЕЋИ БУЏЕТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ Премија за млеко и подстицај за квалитетна приплодна грла ЕВО колико се издваја за санацију речних водотокова

Влада Републике Србије усвојила је више измењених уредби из области пољопривреде, које су усклађене са ребалансом буџета за 2023. годину.
krave
Фото: pixabay.com

Усвајањем тих измена омогућен је наставак исплате давања по хектару, премија за млеко и подстицаја за квалитетна приплодна грла, односно средстава по свим јавним позивима који су расписани током ове године, као и мере подршке кондиторима.

Такође, обезбеђено је и 1,6 милијарди динара за санацију речних водотокова после поплава.

На седници Владе су усвојене следеће измењене уредбе: о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2023. години, о финансијском давању пољопривредним газдинствима за пољопривредну производњу биљних култура у 2023. години, о ванредној интервентној мери подршке произвођачима кондиторских производа за откуп млека у праху, о ванредној интервентној мери подршке правним лицима и предузетницима који складиште малину и вишњу рода 2022. године и о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године.

После ребаланса, буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2023. годину увећан је за износ од 34,7 милијарди динара и износи 114,4 милијарди динара. Износ укупних субвенција у пољопривреди са свим изворима финансирања је 100,9 милијарди динара.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести