ПОКРАЈИНА ДАЈЕ И ДО 350.000 ДИНАРА ОВИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА Конкурс отворен до 24. августа, подноси се једна пријава, а намена је више!

Сви они који желе да се пријаве за беспиовратна средства како би суфинансирали набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство, кошнице и контејнере могу то да ураде до 24. августа - захтев се подноси АП Војводини, а за те сврхе је обезбеђено 10.000.000 динара.
dinari Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На конкурс могу да аплицирају предузетници и физичка лица чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, као и жене носиоци газдинства и млађи од 40 година. Прихватаће се износ до 70% од прихватљивих трошкова инвестиције, док ће млађи имати право до 60% .

Максималан износ бесповратних средстава по пријави не може бити већи од 300.000, односно 350.000 динара, док се минимално може добити по једној пријави 50.000 динара. Подносилац пријаве може поднети једну пријаву по конкурсу, а дозвољено је више намена, до горе наведеног максималног износа.

Приликом разматрања поднетих пријава за добијање бесповратних средстава, признаваће се опрема и пчелиња друштва набављена након 1. јануара 2023. године, што мора бити документовано рачунима са спецификацијом опреме, отпремницама, изводима из банке, гарантним листовима, царинским декларацијама, уколико је реч о опреми из увоза, и другим доказима.

Комплетан текст конкурса, пријаву, правилник и остала упутства, можете преузети на линку: https://psp.vojvodina.gov.rs/drugi-konkurs-za-dodelu-sredstava-za-sufin…

(курир.рс)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести