Покрајински секретар Чедомир Божић посетио газдинство у Бикову

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао је пољопривредно газдинство породице Соковић у месту Биково, код Суботице.
bikovo bozic
Фото: Град Суботица

Породица Соковић бави се узгојем свиња и обрађује око 12 хектара земље за ратарску производњу сточне хране, која задовољава потребе исхране животиња кроз пострну сетву кукуруза после скидања јечма. То пољопривредно домаћинство је одличан пример како се постижу изузетни резултати у производњи квалитетног концентрата, а у текућој години, ресорни секретаријат одобрио им је око 1,2 милион за систем наводњавања и за куповину техничке опреме ради обезбеђивања бољих услова за узгој свиња.

По речима покрајинског секретара Божића, таква газдинства, која осим сточарске производње имају и ратарску, пример су добре праксе.

– Новац је уложен на прави начин, што свакако представља добар оквир за унапређење услова и повећање пољопривредне производње – закључио је Божић, и додао да ће Покрајински секретаријат у наредној години увести и нове програме за подршку и опремање сточарских фарми с циљем да помогне сваком пољопривреднику.

Драгутин Соковић захвалио се Покрајинском секретаријату на додељеним субвенцијама и апеловао на све пољопривреднике да се баве пројектованом производњом, истакавши да повећањем приноса расте и БДП, а растом БДП-а – и могућност за више субвенција.

Члан Градског већа за област привреде Срђан Самарyић похвалио је досадашњу сарадњу двају нивоа власти и указао на значај тог вида подршке за суботичке пољопривреднике.

М. Сћ

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести