Слабији профит и приходи оборили акције Твитера за 15 одсто

САН ФРАНЦИСКО: Компанија Твитер известила је данас о лошијим приходима и профиту него што се очекивало на Волстриту.
1
Фото: tviter

Твитер је слабије пословне резултате у трећем тромесечју приписао проблемима са оглашавањем и неуобичајено ниској тражњи током лета, што је проузроковало да акције компаније падну за око 15 процената, преноси агенција Ројтерс.

Акције те друштвене мреже и микро-блог платформе "склизнуле" су на 33 долара у електронском трговању.

Приходи Твитера су у трећем кварталу, на годишњем нивоу, порасли за девет процената на 824 милиона долара, подбацивши тако у односу на очекивања Волстрита од 874 милиона долара.

Укупни приходи од оглашавања износили су 702 милиона долара, што представља осмопроцентно повећање у односу на исти период претходне године.

Нето добит у трећем кварталу износила је 37 милиона долара или 0,05 долара по акцији, у односу на нето добит од 789 милиона долара иили 1,02 долара по акцији из истог периода прошле године.

Аналитичари су очекивали нето профит од 161,5 милиона долара.

Компанија је предвиђала да ће раст прихода у трећем кварталу заостајати за прва два тромесечја, делом због укидања неких старијих формата огласа.

Твитер се, међутим, суочио са неочекиваним проблемима, као што су технички кварови на Твитеровим огласима за мобилне апликације.

У четвртом тромесечју ће, према очекивањима компаније, укупни приходи бити између 940 милиона и 1,01 милијарди долара.

Ипак, Твитер је регистровао пораст дневно активних корисника, чији је број у трећем кварталу достигао 145 милиона. То је за четири одсто више у односу на други квартал, када је компанија пријавила 139 милиона корисника, и такође за 17 одсто више у односу на исти квартал прошле године.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести