Српске паметне клупе на соларну енергију у Абу Дабију

НОВИ САД: Српска компанија ПетроСолар испоручила је Уједињеним Арапским Емиратима прве моделе својих паметних клупа које се напајају соларном енергијом, а које су постављене у Масдар парку у Абу Дабију, саопштено је из те новосадске фирме.
solarna energija
Фото: Tanjug

Испоручени ПетроСолар модели клупе поседују независно ЛЕД осветљење, предњу и задњу позицију за рекламирање, УСБ пуњаче за мобилне уређаје, вајфај интернет, као и клупу за одмор дужине 1,5 метара.

Сви производи, који су ианче ауторски рад Јошанов Лазара, имају могућност инсталације бројних додатака, као што су интерактивни монитори, камере за надзор, сензори за праћење буке, наводи се у саопштењу ПетроСолара.

Комплетан систем је затвореног типа и напаја се искључиво соларном енергијом, што их чини идеалним за постављање на разним градским и ванградским локацијама - трговима, тврђавама, туристичким локацијама, шеталиштима, видиковцима, плажама, парковима...

Масдар парк у Абу Дабију је потпуно нова дестинација за гастрономију са ресторанима и кафићима, где се електрична енергија добија из соларних ћелија, а сви објекти су изграђени од рециклираних материјала. 

Парк поседује и биоскоп за који се електрична енергија добија из електричних бицикала који је генеришу, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести