Батровци: Марихуана, лажни еври и мигрант испод камиона

Цариници су у сарадњи са полицијом на прелазу Батровци током викенда спречили неколико покушаја кријумчарења и то: марихуане, фалсификованих нованица, па и једног мигранта који се сакрио испод камиона.
Krijumčarenje marihuane Foto: Uprava carina
Фото: Кријумчарење марихуане Фото: Управа царина

Четири пакета марихуане, укупне тежине 2,2 килограма, које је возач сакрио у клима уређај комбија откривена су око поднева 31. октобра 2020. године.Покушај кријумчарења дроге откривен је након пасошке контроле, када су припадници граничне полиције возило издвојили за детаљан преглед.

Током детаљне контроле комбија који је саобраћао на линији Ђаковица – Лозана, цариници и полицајци су у отвору на плафону комбија, који је намењен за клима уређај, пронашли скривена четири пакета дроге.

Комбијем је управљао 44-годишњи возач са АП КиМ, док су у возилу била још три возача и једна путница, сви албанске националности.Два сата раније, на улазу истог прелаза откривене су и четири фалсификоване новчанице у апоенима од 50 евра.

Лажни новац је откривен код путника турске националности који се, у друштву једног сапутника, упутио ка Турској.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, оба путника су изјавила да са собом не носе ништа сем личних ствари. Међутим, контролишући колико новца путници са собом носе, цариници су код возача затекли и четири новчанице од 50 евра за које постоји основана сумња да су фалсификоване.

Следећег дана, 1. новембра 2020. године, цариници са Батроваца су на излазу из Србије спречили покушај једног мигранта да границу илегално пређе скривајући се испод камиона.

Детаљном контролом на царинском мобилном скенеру, примећено је да се силуета човека у лежећем положају налази на шасији приколице, па су цариници и овога пута преузели улогу спасилаца како би несретног човека извели на сигурно.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести