Без притвора за возача аутомобила који је улетео у башту кафића

С. А. (34) из Ветерника, који је, у ноћи између понедељка и уторка, аутомобилом улетео у башту кафића на углу Боре Продановића и Ћирпанове улице у Новом Саду, након саслушања изречена је мера привременог одузимања возачке дозволе.
Kafic, Cirpanova/Dnevnik/Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Иако је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду јуче поднело предлог за одређивање притвора у трајању од 30 дана и привремено одузимање возачке дозволе према осумњиченом С. А. због основане сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја у вези кривичног дела угрожавање јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, односно због постојања особитих околности да би боравком на слободи могао ометати поступак утицањем на сведоке, судија за претходни поступак му је изрекао само меру привременог одузимања возачке дозволе.

- Судија за претходни поступак Основног суда у Новом Саду је одбио предлог Основног јавног тужилаштва у Новом Саду за одређивање притвора у односу на осумњиченог С. А. и изрекао му меру привременог одузимања возачке дозволе – потврдила је за „Дневник“ портпарол Основног суда у Новом Саду Свјетлана Радовановић и нагласила да је суд своје разлоге за овакву одлуку детаљно образложио у решењу које је уручено странкама у поступку, на која исти имају право жалбе у законском року кривичном ванпретресном већу овог суда.

Подсетимо, несрећа, у којој су две женске особе повређене, се догодила када је возач који се кретао Улицом Боре Продановића, наставио да вози право и улетео у кафић, након чега је ударио и у дрво, а потом побегао.

Неколико сати касније, новосадска полиција је у Партизанској улици пронашла и ухапсила возача С. А. (34) из Ветерника, осумњиченог за ову саобраћајну несрећу.

Према незваничним информацијама, ухапшени је од раније познат полицији, по инцидентима на утакмицама.

Д. Н.

stanovnik iz c…
15.07.2022 • 14:40
...e da sam to ja uradio...corka milion posto
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести