Цариници открили дупли бункер пун хероина и цигарета

БЕОГРАД: Цариници су 8. децембра 2020. године на излазу прелаза Хоргош открили и спречили кријумчарење 8,4 килограма хероина и 120 боксова цигарета скривених у дуплом бункеру једног косовског аутобуса.
 Carinici otkrili dupli bunker pun heroina  Foto:Uprava carina
Фото: Цариници открили дупли бункер пун хероина Фото:Управа царина

Хероин и цигарете су откривени прегледом аутобуса косовског превозника са 6 возача и 40 путника који је саобраћао на линији АП КиМ - Швајцарска.

Пошто су у возилима истог превозника цариници у више наврата откривали кријумчарене цигарете током претходних месеци, постојала је реална могућност да ће у неком од наредних наврата доћи до покушаја кријумчарења још неке робе.

Цариници су аутобус упутили на детаљну контролу скенером, који је показао специјални, дупли бункер намењен кријумчарењу који је био смештен у поду, између предњих точкова аутобуса. Контуре на снимку скенера указивале су на постојање два одвојена бункера, од чега је један требало да буде параван за други.

Цариници су потом отворили први бункер и у њему нашли 120 боксова цигарета разних марки, а иза њега дрвену препреку испред које је био посут бибером у зрну, претпоставља се са намером да од даље контроле одврати службеног пса.

Фото: Цариници открили дупли бункер пун цигарета Фото:Управа царина

Уклонивши ову дрвену преграду, пред цариницима се указао простор обложен стиропором у који је било смештено 16 пакета од по око пола килограма хероина, па се ради о укупној количини од 8,4 килограма.

Након што су дрога и цигарете откривени, о свему су обавештени полиција и тужилаштво, док је возач аутобуса за време детаљне контроле и након откривања овог кривичног дела, био потпуно смирен. На питање цариника шта се налази у другом бункеру, кратко је рекао - чоколада.

Ухапшено шест особа

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе граничне полиције, запленили су више од осам килограма хероина и 125 боксова цигарета и том приликом ухапсили шест особа, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена трговина.

Ухапшени су: С. Б. (1971), Х. Л. (1976), К. Р. (1988), К. С. (1972), С. А. (1995) и С. А. (1991).

Полиција је на Граничном прелазу Хоргош приликом контроле аутобуса којим је управљао осумњичени С. Б. пронашла око 8,4 килограма хероина и боксове цигарета смештене у два бункера.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

 

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести