Цариници спречили кријумчарење аутоделова 

БЕОГРАД: Цариници су у сарадњи са полицијом, током ноћи између петка и суботе, на улазној страни граничног прелаза Прешево, спречили кријумчарење ауто-делова у вредности од скоро 20.500 евра, саопштила је Управа царина.
Auto-alat 12 03 2018 Presevo
Фото: Управа царине

Прекршај је откривен прегледом „форда“ турских регистарских ознака којим су из Турске ка Немачкој путовали 42-годишњи турски држављанин и његов сапутник.

Детаљном контролом аутомобила царински службеници су установили да путници у пртљажнику превозе разне делове за аутомобиле које су прекрили личним стварима, док су најскупље сакрили испод сувозачевог седишта.

Фото: Управа царине

Реч је, наиме, о више врста алата „волво“, „даф“, сканија“, затим о дизнама, вентилима притиска, гумицама за репарацију, осигурачима и пумпама „бош“, као и њиховим деловима, чиме се вредност овог прекршаја попела на око два и по милиона динара.

Возач аутомобила, који иначе има пребивалиште у Београду, рекао је цариницима да је хтео да пријави ауто-делове, али да му је фактура наводно задржана у Македонији. Навео је и да није намеравао да их пласира на српском, већ на немачком тржишту.

Фото: Управа царине

Пошто је у питању страни држављанин, спроведен је хитан прекршајни поступак, чији је исход новчана казна од 100.000 динара, као и заштитна мера одузимања непријављених ауто-делова и аутомобила којим су кријумчарени. 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести