Цариници у колима пронашли скривених 80.000 евра

БЕОГРАД: Припадници Управе царина пронашли су на излазу граничног прелаза Батровци 80.000 евра скривених у аутомобилу италијанских регистарских таблица, саопштила је Царина. 
carina, tanjg
Фото: Tanjug D.Goll

Прекршај је откривен јуче у поподневним часовима, а аутомобилом марке "фоклсваген пасат" италијанских регистарских ознака, управљао је 30-годишњи италијански држављанин који се из Бугарске упутио ка Италији, наводи се у саопштењу.

"У разговору са царинским службеницима путник је, представивши се као предузетник, рекао да нема ништа да пријави. Међутим, преглед аутомобила је показао супротно када су цариници у инструмент-табли и шупљини код мењача пронашли свежњеве сакривених новчаница", објашњавају цариници.

Укупно је пронађено 80.000 непријављених евра. 

"Возач аутомобила је навео да му је намера била да новац из своје фирме у Бугарској пренесе у Италију, где поседује још једну компанију". 

С обзиром на то да путник износ новца који премашује лимит од дозвољених 10. 000 евра није пријавио цариницима, нити је поседовао прописану документацију која би сведочила о његовом пореклу, враћена му је сума од дозвољених 10. 000 евра, док је остатак од 70. 000 привремено задржан до окончања прекршајног поступка. 

На свим граничним прелазима, додаје се у саопштењу, истакнуто је двојезично обавештење о томе да је неопходно пријавити суму већу од 10.000 евра, како на улазу, тако и на излазу из земље. 

"Уколико путник, пак, то не учини, ризикује да му непријављени новац буде привремено одузет".

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести