Цариници запленили марихуану у тегли „нутеле”

ГРАДИНА: Цариници су на граничном прелазу Градина протеклог викенда запленили две кесице са више од 50 грама марихуане које су биле скривене у тегли "нутеле", саопштила је данас Управа царина.
Управа царина
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је на излазу из Србије за контролу стигао "мерцедес" немачких регистарских ознака, којим су ка својој земљи путовала двојица турских држављана.

Без обзира што су и возач и његов сапутник тврдили да немају ништа за пријављивање, цариници су у сарадњи са полицијом ипак одлучили да детаљно прегледају њихов пртљаг.

У торби са храном која се налазила међу осталим торбама и коферима у пртљажнику биле су и четири тегле "нутеле". Цариник је приликом прегледа уочио да на једној од њих испод поклопца недостаје алуминијумска фолија, односно да је тегла отварана, иако је деловало да је до врха пуна.

Фото: Управа царина

Из тегле су извађене две кесице у којима је било нешто више од 50 грама марихуане.

Истог дана је, такође на излазној страни, приликом детаљног прегледа аутомобила BMW којим је путовало троје Холанђана, турског и грчког порекла, код сувозача у доњем вешу пронађен грумен хашиша и две наранџасте таблете са логотипом "Тесла", за које се претпоставља да је реч о екстазију.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести