Девојчицу продали за 500 евра

БАЊАЛУКА: Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске поднели су Републичком јавном тужилаштву извештај о откривању кривичног дела трговина децом и кривичног дела обљуба детета млађег од 15 година, рекла је начелница Одељење за односе са јавношћу МУП РС Мирна Миљановић.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Лица М. Б. и А. А. се сумњиче да су у периоду од 21. децембра 2018. до 12. јануара ове године на подручју Добоја извршили кривично дело трговина децом, док се лице И. Б. сумњичи да је 10. јануара на подручју Високог извршио кривично дело обљуба детета млађег од 15 година.

Осумњичени су М. Б. и А. А. у периоду од 21. децембра 2018. до 12. јануара ове године договорили продају малољетнице лицу И. Б. који ју је искористио.

Реч је о девојчици која нема ни 15 година.

Како РТРС незванично сазнаје, Мехмед Босак и Алија Аљић сумњиче се да су договорили продају малолетнице како би ступила у ванбрачну заједницу са Исметом Босаком за 1.000 КМ (500 евра).

Исмет Босак ју је након извршене купопродаје одвео у Високо, сазнаје РТРС незванично, где је извршио обљубу малолетне девојчице иако је знао да се ради о лицу млађем од 15 година.

Исмет је, сазнаје РТРС, Мехедов син, сви су из Добоја, а реч је о Ромима. Девојчица је у јануару предата Центру за социјални рад.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести