Дрогу сакрили у кутијама млевеног кекса

БЕОГРАД: На граничном прелазу Хоргош заплењени су екстази, спид и марихуана сакривени у кутијама млевеног кекса, саопштила је управа царина.
Ekstazi u kutijama mlevenog keksa
Фото: Управа царине

Цариници су у кутијама млевеног кеска пронашли две пластичне кесе са 753 таблете екстазија, док је у кесици у којој се налазило 60 грама прашкасте материје налик на спид било запаковано још и 49 кесица са око 70 грама марихуане.

Дрога је откривена у аутомобилу „Алфа Ромео" немачких регистарских ознака, којим су два средовечна српска државлљанина путовала из Немачке у пратњи две младе Ромкиње.

Током личног претреса путника није пронађено ништа сумњиво, али је дрога откривена током деталљног прегледа аутомобила који је уследио.

Наиме, у сувозачевом коферу налазиле су се и две кутије млевеног кекса у којима су биле сакривене пластичне кесице пуне екстазија, спида и марихуане.

Иако се ради о мањој количини дроге, искусни цариници потврђују да су такве количине још теже за откривање, јер их је лакше сакрити, а посебно када се за место скривања одабере неко крајње неуобичајно место попут кутија са млавеним кексом.

Заједничком акцијом царине и полиције на граничном прелазу Хоргош, 1. јуна 2017. године спречен је још један покушај уноса наркотика у Србију.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести