Гардероба милионске вредности у тоалету аутобуса

Цариници су у сарадњи са полицијом 28. јуна 2021. године, око 2 сата иза поноћи, на граничном прелазу Шпиљани према Републици Црној Гори, открили и спречили покушај кријумчарења гардеробе оригиналних брендова чија је вредност процењена на преко 1,2 милиона динара.
Firmirana haljina vrtoglave vrednosti
Фото: Управа царине

 Фирмирана гардероба велике вредности откривена је када је на прелаз после поноћи стигао аутобус будванских регистарских ознака којим је управљао 35- годишњи држављанин Црне Горе.

На питање цариника да ли има нешто да пријави, рекао је да сем неколико празних кутија од ципела које је сместио у пртљажник аутобуса, нема ништа друго да пријави.

Међутим, уследила је детаљна контрола која је показала да то није тачно. Наиме, цариници су убрзо у тоалету аутобуса пронашли скривену торбу пуну гардеробе познатих брендова на којој су се још налазиле етикете са ценама.

Фото: Управа царине

У скривеној торби нашло се чак 23 комада разних одевних предмета и обуће, међу којима су убедљиво најскупље две хаљине марки ''Loewe'' од 1.900 евра и ''Paco Rabanne'' од 1.250 евра, као и чизме ''Stella McCartney'' од 795 евра.

Упитан откуд торба са фирмираном гардеробом у тоалету, возач аутобуса је рекао да је од познаника из Београда преузео торбу на превоз до Црне Горе, али да није проверавао шта се у њој налази, јер му је речено да се ради о ''некој гардероби''.

Против возача је покренут прекршајни поступак, а гардероба је привремено задржана до његовог окончања.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести