Хапшење због злоупотреба у Управи за шуме

НИШ: Запослени у Управи за шуме В. Ф. (61) ухапшен је због сумње да је злоупотребио службени положај, док су запослени у привредном друштву „Авиум“ Мало Црње М.П. (44) и одговорно лице привредног друштва „Пинус С.Ц.“ Сурдулица Д. А. (36), ухапшени због сумње да су злоупотребили положај одговорног лица.
hapsenje
Фото: freeimages

У саопштењу МУП-а се прецизира да се осумњичени В.Ф. терети се да је у октобру 2019. године, у оквиру саветодавне посете Основној школи "Свети Сава" у месту Божица код Сурдулице, која је власник парцеле на којој се налазе бели борови укупне количине 313 метара кубних стабала, на површини 2,42 хектара, констатовао да је дошло до сушења овог дрвећа на целој површини и препоручио да се исеку сва стабла, што није било у складу са реалним стањем.

М. П. се сумњичи да је за потребе ове школе израдио санациони план на основу кога је наложено да се сва стабла белог бора, која су иначе прве и друге класе, посеку, и продају са умањеном вредношћу на колицини и квалитету.

Д. А. је потом, како се сумња, исекао дрвеће иако је знао да је количина већа у односу на процену санационог плана, приказавши мању количину, чиме је оштетио школу за износ 838.505 динара.

Осумњиченима је одредено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести