Још једна заплена цигарета и арома за наргиле

Управа царина саопштила је данас да су последњих дана на нашим највећим граничним прелазима, Хоргошу и Градини, учестали покушаји кријумчарења дуванских производа
Цигарете заплењене на ГРадини фото: Управа царина
Фото: Цигарете заплењене на Градини фото: Управа царина

БЕОГРАД: Управа царина саопштила је данас да су последњих дана на нашим највећим граничним прелазима, Хоргошу и Градини, учестали покушаји кријумчарења дуванских производа међу којима предњаче цигарете и ароме за наргиле.

Тако је и јуче око 400 паклица цигарета покушао да преко прелаза Градина прокријумчари 37-годишњи бугарски држављанин, један од путника аутобуса који је из Софије саобраћао ка шпанском граду Мирандели.

Његове торбе са личним пртљагом, уместо гардеробом биле су напуњене боксовима цигарета „марлборо“ и „ротманс“.

Још један случај забележен је претходног дана на прелазу Хоргош, када су цариници у сарадњи са полицијом запленили готово 60 килограма различитих арома за наргиле.

Прекршај је откривен када је у раним јутарњим сатима за контролу на улазу у земљу пристигао аутобус који је био на путу из Хамбурга ка Призрену.

Thumbnail

Током детаљног прегледа аутобуса најпре је у простору предвиђеном за одмор возача пронађено 15 кантица од по 500 милилитара арома за наргиле ''Флy Деатх Спласх''.

Даљом контролом је и у приколици са коферима и торбама путника пронађено још пет картонских кутија са укупно 50 кантица од по килограм различитих воћних арома за наргиле "7 даyс".

Кријумчарена роба ће бити задржана до окончања поступка, а возача аутобуса из Подујева су у даљу надлежност преузели полиција и тужилаштво.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести