КГ: Заплењен арсенал оружја

КРАГУЈЕВАЦ: Крагујевачка полиција је у три одвојене акције ухапсила три особе и запленила већу количину наоружања и муниције.
policija, tanjug
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Према наводима из саопштења, полиција је запленила пет аутоматских пушака, 12 пиштоља, три карабина, реплику полуаутоматске пушке, 258 метака и ухапсила Ж. Б. (55) и А. А. (43) из Крагујевца и З. Ђ. (38) из Лапова.

Приликом претреса стана Ж.Б. (55) из Крагујевца полиција је пронашла и запленила пет аутоматских пушака, осам пиштоља, три карабина, реплику полуаутоматске пушке, 247 комада муниције различитог калибра и делове за оружје.

У стану А.А. (43) из Крагујевца пронађен је пиштољ Берета и пет метака у оквиру, док је у стану З. Ђ. (38) из Лапова пронађен пиштољ Застава, седам метака у оквиру, и око 10 грама марихуане.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они су уз кривичну пријаву приведени надлежним тужилаштвима, саопштила је Полицијска управа Крагујевац.

Полиција је по налогу надлежног тужилаштва поднела и две кривичне пријаве против мушкарца из Аранђеловца (63), код кога су пронађена два пиштоља и мушкарца из Крагујевца (74), код кога су пронађени патрони за ловачку пушку.

EUR/RSD 117.5518
Најновије вести