КиМ: Златану Крстићу продужен притвор за још два месеца

ПРИШТИНА: Посебно одељење Основног суда у Приштини продужило је за још два месеца притвор Златану Крстићу из Крагујевца, осумњиченом да је починио ратни злочин у околини Урошевца током рата 1999, изјавио је данас Крстићев адвокат Дејан Васић.
zatvor, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

Он је за Косово онлајн рекао да се продужењем мере навршава пуна година како је Крстић притворен, а да је Специјално тужилаштво Косова у међувремену против њега подигло оптужницу под сумњом да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништа.

Оптужница Крстића доводи у везу са убиством четворице чланова породице Нухај из Неродимља, у општини Урошевац, током марта 1999. године.

“Златан Крстић уопште није био на КиМ током рата, нити је био мобилисан. Сама оптужница је резултат произвољних претпоставки специјалног тужиоца. Сигуран сам да ће се током поступка невиност мог брањеника несумњиво доказати", истакао је Васић.

Он је додао да га у овом тренутку храбри Крстићево стабилизовано здравствено стање, као и жеља председника судског већа Мусе Конђељија да поступак буде спроведен хитно и у складу са законом.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести