Колувији и четворици потврђен притвор

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду потврдио је данас одлуку о продужењу притвора за још 30 дана Предрагу Колувији и још четворици оптужених за недозвољено узгањање марихуане на пољопривредном добру “Јовањица”, док је у односу на друга четири окривљена укинуо решење о продужењу притвора и наложио Специјалном суду да поново одлучи.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Осим Колувији, притвор је потврђен и за Петра Живановића, Петра Хрицаја, Стевана Холића и Бобана Јовановића.

Портпарол суда Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да Апелациони суд сматра да разлози из првостепеног решења указују да постоји извесна и реална опасност да би они поновили кривично дело уколико би се нашли на слободи.

Решење о продужењу притвора је укинуто за Здравка Милошевића, Владана Живојиновића, Бранислава Миљевића и Вулета Бојовића, јер Апелациони суд сматра да се основано жалбом њихових бранилаца указује на битне повреде одредби Законика о кривичном поступку, односно јер првостепени суд није идивидуализовао разлоге за продужење притвора у односу на сваког од њих.

Колувија и остали су у притвору од новембра прошле године, а оптужница против њих је подигнута почетком маја, а потврђена је решењем Специјалног суда 10. јуна. Одбрана сада има право жалбе Апелационом суду на решење о потврђивању оптужнице.

На оптужници тужилаштва за организовани криминал од 6. маја, налазе се осим већинског власника “Јовањице” Колувије и осталих окривљених који су у притвору, још једна особа која је за сада у бекству.

Колувија и остали оптужени у притвору су од хапшења 14. новембра 2019.

Оптужница их терети за два кривична дела: удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, али детаљи оптужнице још нису саопштени.

Након хапшења је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова по налогу тужилаштва ушли на пољопривредно добро "Јовањица" у близини Старе Пазове и тамо пронашли илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима.

Тада је заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести