Крио "ролекс" у џепу од јакне

БЕОГРАД: Цариници су 12. априла на улазној страни граничног прелаза Градина запленили непријављени "ролекс" вредан 13.500 евра, који је пронађен у џепу од јакне једног путника.
Zaplena časovnika marke „roleks“ Foto Uprava carina Srbije
Фото: Заплена часовника марке „ролекс“ Фото Управа царина Србије

Прекршај је откривен када је на ред за контролу стигао "бмв" босанскохерцеговачких регистарских ознака којим су се из Грчке ка Босни и Херцеговини враћала тројица држављана те земље.Иако су путници у разговору са царинским службеницима рекли да немају ништа да пријаве, испоставило се да ипак није тако.

Приликом контроле у ранцу 40-годишњег сувозача пронађена је празна кутија "ролекса", за коју је путник рекао да је због лепоте њене израде носи кући као сувенир.На захтев цариника да покаже сат, путник је најпре негирао да га има, али је тражени предмет ипак пронађен, и то у унутрашњем џепу јакне коју је носио на себи.

Путник је потом рекао да је кутија са "ролексом" пошиљка из Грчке за пријатеља у БиХ, а да је његов посао био само да га пренесе.Из Управе царина подсећају да на граничном прелазу обавезно треба пријавити сву вреднију робу коју путници носе са собом, без обзира на то да ли се ради о поклону, јер ће се су супротном наћи у прекршају.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести