Лазаревић пред Апелационим судом, следи одлука о жалби

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду разматрао је данас жалбу тужилаштва за организовани криминал на пресуду Бранку Лазаревићу и осталим окривљенима којом су зимус ослобођени од оптужби за одавање поверљивих полицијских информација криминалној групи Дарка Шарића.
Apelacioni sud u Beogradu Foto:Tanjug
Фото: Tanjug

Јавна седница која је била планирана да траје и сутра, окончана је данас, а њој је поред Лазаревића присуствовао и окривљени Борис Гара.

Након већања и гласања која нису отворена за јавност, Апелациони суд ће донети своју одлуку, а може пресуду да потврди, да је преиначи или да је укине и врати на поновно суђење.

Оспореном пресудом, Специјални суд у Београду је 28. децембра 2018. ослободио Лазаревића, адвоката из Новог Сада Радована Штрбца, полицајца Бориса Гару, као и Родољуба Радуловића званог Миша Банана оптужби за кривично дело одавање службене тајне.

Радуловић је осуђен у одсуству јер се налази у бекству, а у процесу за шверц кокаина, као припадник Шарићеве групе, осуђен на 11 година затвора. У том процесу је у току поступак по жалбама.

Лазаревић и остали су ослобођени јер првостепену суд сматра да тужилаштво за организовани криминал није доказало своје тврдње из оптужнице.

Тужилаштво за организовани криминал терети оптужене да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године.

Сумња се да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације проследивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести