Лекара на локалном путу тукао летвом с ексерима

Више јавно тужилаштво у Зрењанину подигло је оптужницу против В. Б. из Новог Милошева због сумње да је покушао да убије Ј. О. из Зрењанина.
в
Фото: Д. Белић

Оптужница је подигнута и против М. Н, такође из Новог Милошева, коме се на терет ставља да је помогао првоокривљеном да почини кривично дело, сазнаје „Дневник“.

По наводима Тужилаштва, В. Б. је 1. новембра прошле године, у периоду од 20.30 до 20.50 часова, на локалном путу између Новог Милошева и Башаида, покушао да лиши живота оштећеног Ј. О, у чему му је помагао окривљени М. Н. Другоокривљени је, наиме, управљао аутомобилом у којем је, на месту сувозача, био В. Б. Они су пратили Ј. О. који се, возећи бицикл, кретао локалним путем из смера Новог Милошева ка Башаиду.

Возач аутомобила је у три наврата претицао бицикл, заустављајући возило испред њега, да би и четврти пут сустигао оштећеног и том приликом зауставио возило, препречивши му пут. Након тога је окривљени В. Б. изашао из возила те је дрвеном летвом, у коју су били забодени ексери, а коју је претходно извадио из возила, задао више удараца оштећеном у леђа.

Нападнути човек је у једном тренутку искористио ситуацију и побегао бициклом па је М. Н., управљајући возилом, наставио да га прати. Када су га поново сустигли, изашли су из аута, те му је В. Б. летвом задао више удараца по глави и десној подлактици. На тај начин му је нанео тешке телесне повреде.


Доктор од понедељка у Куману?

Доктор Ј. О. се, након тешких повреда, успешно опоравља. Није још почео да ради, али „Дневник” незванично сазнаје да ће од понедељка, 28. јануара, почети да ради, и то у амбуланти у Куману.


Како „Дневник” сазнаје, реч је о лекару Ј. О. (44), који се кобног 1. новембра увече бициклом враћао с посла из амбуланте у Новом Милошеву, где је запослен. Њега су на путу за Башаид, где тренутно живи, пресрела двојица младића, тешко га претукла летвом и нанела му тешке повреде: потрес мозга, крварење на мозгу и повреде лобање. Лекар је исте вечери пребачен у зрењанинску болницу и затим у Клинички ентар Војводине у Новом Саду.

Полиција је убрзо ухапсила В. Б. (24) и М. Н. (21), обојицу из Новог Милошева, осумњичене за тај напад. Њима је после саслушања одређен притвор до 30 дана.

Нападнути лекар је након инцидента медијима испричао шта се догодило.

– Колима су ме пресрели и почели да провоцирају – испричао је Ј. О.. – Пошто су ме већ пресрели и пре месец дана, мислио сам да ће се и овог пута све завршити на речима. Међутим, у једном тренутку су ми препречили пут, притисли ме и почели да туку летвом с ексером на једном крају. Успео сам да побегнем, али су ме сустигли и поново ударали. Опет сам некако побегао у њиве крај пута, али су ме нашли и поново тукли... Од удараца сам изгубио свест. Када сам се пробудио, њих није било, али су се убрзо вратили старим црвеним „југом“. Сакрио сам се у трску у каналу, део тела ми је био у води и одатле сам успео да позовем полицију.

– Нападнут сам без икаквог повода, из чисте обести – казао је медијима лекар Ј. О.

Како каже, успео је да препозна једног нападача.

– Сетио сам се да сам му у сеоској амбуланти указао помоћ након што је повређен у тучи негде у Кикинди. Имао је расекотине по руци. Кад сам их описао полицајцима, и они су знали о коме се ради – рекао је др Ј. О.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести