Међу украденим подацима са Фејсбука и 162.898 записа из Србије

САН ФРАНЦИСКО: На интернету су осванули лицни подаци више од пола милијарде корисника Фејсбука, што је указало на потешкоће ове компаније да чува осетљиве информације, а према подацима сајта бизнис.рс, хакери су објавили и 162.898 записа о корисницима у Србији.
fejsbuk
Фото: pixabay.com

Осим тога, украдени су подаци и 229.099 корисника из Словеније и 659.115 у Хрватској.

Процуреле информације укљуцују телефонски број, Фејсбук идентификацију, пуно име, локацију, претходне локације, датум рођења, адресу е-поште, приватни статус и биографију, наводи америчка агенција, јавио је Блумберг.

Осетљиви лицни подаци преко пола милијарде корисника Фејсбука процурели су на хакерски форум, што представља потенцијални ризик за милионе трговаца крипто валутама и људе који сада могу бити рањиви на разне онлајн нападе, тврди Алон Гал, технички директор сигурносне фирме ''Хадсон рок'', који је раније на Твитеру објавио ову информацију.

Гал тврди да је цурење података повезано са сигурносном грешком која је први пут откривена 2019. а у јануару 2021. године је установљено да су хакери могли да користе информације и за приступ бројевима телефона корисника.

Најновије цурење података се сада проширило на Фејсбук ИД, пуно име, локацију, претходну локација, датум рођења, (понекад) адресу е-поште, датум отварања рачуна, приватни статус и биографију.

Према Алону Галу, информације би сада могле да буду корисне хакерима за разне врсте превара као и да послуже у маркетиншке сврхе.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести