Мијаиловић ослобођен оптужби за аква парк на Ади

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио бившег фудбалера Црвене Звезде Николу Мијаиловића (34) од оптужби за нелегалну градњу аква парка на Ади Циганлији.
ada ciganlija, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Том одлуком која је данас објављена на сајту суда, Апелациони суд је преиначио првостепену пресуду Другог основног суда у Београду којом је Мијаиловић био условно осуђен на осам месеци затвора са роком провере од две године и новчану казну од 150.000 динара.

Мијаиловића је тужилаштво теретило за кривично дело грађење без грађевинске дозволе.
Он је током суђења негирао кривицу тврдећи да му је посао потпуно легалан.

По налажењу Апелационог суда није доказано да Мијаиловић имао својство лица које може бити учинилац кривичног дела грађење без грађевинске дозволе, а које му је стављено на терет.
Наиме, из одредби уговора о закупу несумњиво произлази да је предузеће „Н“ преузело обавезу да уложи своја средства у изградњу наведених објеката за потребе „Аде Циганлије“ као крајњег корисника и јединог власника ових објеката, уз право да их користи 10 година, из чега произлази да предузеће „Н“ има својство финансијера, а ЈП „Ада Циганлија“ својство инвеститора. 

Имајући у виду напред наведено, основано се у изјављеној жалби браниоца окривљеног указује да је првостепени суд погрешно квалификовао као инвеститора правно лице Привредно друштво „Н“, у коме је окривљени Никола Мијаиловић имао својство одговорног лица, навео је Апелациони суд.
Мијаиловић је ухапшен 18. августа, а две седмице касније тужилаштво је суду доставило оптужни предлог против њега, након чега је и пуштен из притвора да се брани са слободе.

У изјавама београдским листовима, Мијаиловић је тврдио да је у аква парк на Ади циганлији уложио милион евра и да уредно плаћа 20.000 евра месечно за закуп.
После ослобађајуће пресуде он ће имати право на накнаду штете све која му је нанета овим поступком.

Градилиште се налази на макишкој страни, непосредно иза паркинга, на површини од 4.000 квадратних метара.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести