Мијановић пао са литице и погинуо на ноћном планинарењу?

Грађевински инвеститор из Новог Сада и функционер Џудо-клуба Црвена звезда пао са литице када је сам кренуо у ноћно планинарење на Ртњу, јавља Српски телеграф.
rtanj
Фото: Youtube Printscreen

Смрт грађевинског инвеститора Александра Саше Мијановића (45), који је страдао приликом ноћног планинарења на Ртњу, није завила у црно само његову породицу већ и бројне људе широм Србије којима је несебично помагао. Након што је нестао 25. августа потрага за њим трајала је пуних 26 сати, а осим Горске службе и полиције, у њу су биле укључене и на десетине навијача јер је Александар био страствени навијач црвено-белих и у управи Џудо-клуба Црвена звезда, пише Српски телеграф.

Бавио се грађевином

Мијановић је кобне вечери сам пошао на планинарење и убрзо му се изгубио сваки траг. Пошто се није вратио, његови пријатељ су пријавили нестанак ГСС.

- После 26 сати претраге терена за несталим, спасиоци су одлучили да прекину потрагу и кренули назад. Нада да ће га пронаћи живог нестала је када су по повратку угледали његово беживотно тело на једној литици - каже извор Српског телеграфа.

Мијановић се у Нови Сад из Црне Горе доселио као студент, а по завршетку студија остао је у том граду, који је заволео, и почео да се бави грађевином. Његова смрт потресла је многе јер је био велики добротвор.

Имао је три сина

- Био је способан предузетник, али је имао изузетан однос према својим радницима. Помагао је свакоме коме је могао, а сваке године би неког од својих радника и награђивао становима, такав је човек био. Помагао је и изградњу и обнову спортских сала и игралишта по Новом Саду, али и школа за незбринуту децу. Иза себе је оставио три сина, али и много тужних пријатеља, њега су сви волели - преноси "Српски телеграф".

Мијановић је био и председник културно-ументичкох друштва "Соња Маринковић" и организовао је највеће гусларске представе у Новом Саду.

Добио Орден Светог Саве

Мијановић је помагао и у изградњи и обнови многих манастира и цркава, како по Србији тако и у родној Црној Гори. У Никшићу је дао прилог за обнову манастира и финансирао изградњу парохијског дома. Као велики донатор црквама и манастирима, добио је Орден Светог Саве трећег реда у Пријепољу у манастиру Милешева.

ja
31.08.2019 • 21:08
neponovljiv!
EUR/RSD 117.3121
Најновије вести