На Градини и у Суботици заплењено више од 2 тоне текстила

СУБОТИЦА: Цариници су на прелазу Градина 5. августа запленили око две тоне кријумчарене текстилне робе из Турске, вредне готово 23.000 евра, док је три дана након тога контролом магацина курирске службе у Суботици заплењена већа количина робе сумњивог порекла. 
carina, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

И на Градини и у Суботици за део робе постоји сумња да је повређено право интелектуалне својине познатих робних марки.Прекршај на Градини је откривен када је анализом ризика камион суботичких регистарских ознака, чије је крајње одредиште била Рашка издвојен за детаљан преглед. 

У њему је поред уредно пријављене, пронађена и готово тона непријављене робе, дечјих комплета, дресова, пешкира и кухињских крпа. За део непријављене робе сумња се да су фалсификати "адидаса" и "најка".

Међу пријављеном робом пронађена је 121 ролна постељног платна, тешка више од тоне, а на њему су апликације дизнијевих јунака и омиљених дечјих ликова из цртаних филмова као што су "спајдермен'''', "сунђер боб", "патролне шапе", "фроузен", "хелоу кити" и "карс", због чега постоји сумња да се ту ради и о повреди права интелектуалне својине.

Како вредност заплењене робе прелази трећину вредности превозног средства, до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом задржан је и камион. 

Три дана касније царински службеници су приликом ванредне контроле магацина курирске службе у Суботици открили већу количину различите робе страног порекла без адекватне документације о плаћеним дажбинама. Међу робом су пронађене, између осталог и електричне косачице, тримери, моторне тестере, брусилице и прскалице за воће, као и мушки и женски веш и парфеми.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести