На Хоргошу заплењен ручни сат од 87.000 франака

ХОРГОШ: Онима који често прелазе различите границе није непознат пропис који путнике обавезује да пријаве златан накит и ствари од вредности, посебно када се ради о новокупљеној роби коју са собом носе. Многи од њих то, из само њима знаних разлога ипак не чине, свесно ризикујући да се нађу у прекршају.
c
Фото: Uprava carina

Тако су јуче цариници на прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, открили и запленили веома скуп сат робне марке „Hublot“, чија је вредност процењена на 87.000 швајцарских франака.

Случај је откривен када је за контролу на улазу у земљу пристигао „ауди“ словачких регистарских ознака, којим су на релацији Братислава-Тирана путовали један држављанин Србије и један држављанин Словачке.

Упитани да ли имају нешто за пријављивање и 50-годишњи возач и његов неколико година млађи сапутник рекли су, да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ готовине.

Без обзира на то, издвојени су за детаљну контролу, када је цариник међу ноншалантно набацаним стварима на задњем седишту аутомобила пронашао и папирну кесу, у којој се налазила и празна кутија од ручног сата „Hublot Bigbeng“ са сертификатом, на коме је као датум куповине био уписан 3. март 2021. године.

Возач је најпре негирао да је сат из пронађене кутије уопште ту, да би потом показао царинику на свог сапутника, који је поменути сат носио на левој руци.

Против возача из Прешева покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, до када ће скупоцени сат, наводно преузет у Братислави за пријатеља из Тиране, бити задржан. 

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести