На Хоргошу заплењене ампуле стероида вредне 22.000 евра

БЕОГРАД: На граничном прелазу Хоргош цариници и полиција спречили су покушај кријумчарења око 50 ампула стероида - веома скупог хормона раста "соматропина“, чија је вредност процењена на око 22.000 евра. 
zaplenejni steroidi Horgos
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је за излазну контролу издвојен аутомобил бугарских регистарских ознака, којим је путовао двојни држављанин Словачке и Бугарске, саопштила је Управа царина. 

Он је цариницима рекао да нема ништа што би пријавио за контролу, али је детаљном контролом возила и пртљага у његовом коферу испод гардеробе пронађено 49 ампула поменутог хормона раста, чија је појединачна цена по амули око 490 евра. 

Путник је рекао да је стероиде купио у Бугарској и да су за личну употребу, што је, према процени Управе царина - мало вероватно. 

Управа царина напомиње да је једна ампула довољна једнонедељна доза, те да цариници верују да је цела количина била намењена препродаји у Немачкој где се путник упутио. 

Хормон раста или соматропин је хормон који стимулише раст организма, а има улогу и у регулацији разних метаболичких процеса. 

Против путника је како смо названично сазнали, покренут кривични поступак. 

Фото: Управа царина
EUR/RSD 117.5851
Најновије вести