Нагодба - поп и вероучитељ иду кући чим стигну наногице

ЧАЧАК: У Вишем јавном тужилаштву у Чачку потписана је нагодба по којој ће уместо затворске казне за шверц дроге свештеник Милан Јордовић и вероучитељ Зоран Маринковић из Пожеге годину дана носити наногицу.
policija lisice
Фото: mup.gov.rs

Поп и вероучитељ су крајем фебруара у Мрчајевцима ухапшени са 27 килограма сканка који су са севера Косова возили за Београд. За тај посао је требало од мајке и ћерке, Светлане и Ане Попадић из Лопаша код Пожеге да добију по 5.000 евра.

Двојица Пожежана су још увек у чанском окружном затвору, а очекује се да би у наредним данима требало да оду својим кућама, чим стигну наногице.

Како објашњава тужилац Вишег јавног тужилаштва у Чачку Иван Зарић, двојица Пожежана су закључила споразум по коме су они, дајући тужилаштву информације о овом догађају, стекли законски услов за такозвану нагодбу. 

Према потписаном споразуму они ће годину дана провести у кућном притвору, односно добили су 12 месеци затвора уз мере електронског надзора. Што се њих тиче, чачанско правосуђе је у вези с тим споразумом обавило све неопходне законске процедуре. Чека се да из Завода за извршење затворских санкција дођу и поставе им наногице и чим се то догоди они ће напустити чачански Окружни затвор, изјавио је Зарић за Глас западне Србије.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести