(ВИДЕО) НАПАДНУТ АУТОМОБИЛ СА СРПСКИМ ТАБЛИЦАМА У ВУКОВАРУ Викали на студенте у колима, откинули ретровизор

На дан када се у Вуковару одржала Колона сећања, нападнути су студенти који су се покрај Нуштра возили у аутомобилу српских регистрација.
1
Фото: Printscreen /YouTube/ Portal Novosti

Портал Новости је објавио снимак на ком се види како четворица младића излазе из аутомобила вуковарских регистарских ознака, вичу и насрћу рукама и ногама на аутомобил сомборске регистрације, преноси Јутарњи.хр.

Инцидент се догодио 18. новембра око 10 ујутро, на излазу из Нуштра. Новости пишу да се све догодило у присуству полиције, али нападачи нису добили никакву пријаву.

Сведок је за Новости испричао да је возећи се у аутомобилу у колони у супротној траци видео Ауди вуковарских регистрација, из којег су двојица младића вирили са задњег седишта. Нагло су променили смер и убацили се у другу траку у којој је био аутомобил из Сомбора.

- Ауто који је ишао у супротној траци се морао помакнути на стајалиште за аутобус. Да није, догодио би се фронтални судар. Убацили су се испред мене, а иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели с гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба, како због дана који се обележавао тако и српске регистрације. Зато сам из предострожности упалио камеру на мобилном. Тамо се види да су псовали, лупали на ауто и откинули ретровизор. На снимку се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом ХОС-а - испричао је очевидац.

На снимку се види и полицијски комби, али нападачи су неометано ушли натраг у свој ауто и наставили вожњу у супротном смеру.

- Полицијски комби је био поред, чак и један полицијски ауто, два полицајца су гледала у то. Нападачи су сели у ауто и отишли, а полицајци стоје и гледају. Никоме то ништа није било чудно. Рекао сам полицајцу да је небитно ко сам ја и које су таблице на мом ауту, али дозволити да неко некога тако брутално нападне и да се не реагује на то, заиста је срамотно - испричао је сведок.

Нападнути су рекли да су одустали од гоњења и приватне тужбе јер се не желе излагати у јавности.

Телеграф.рс

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести